Sikereket és eredményeket értem el a szakértői, tervezői és műszaki ellenőri munkám során, melyet ügyfeleim ajánlásai is igazolnak.

 


“Darabos Balázs Mérnök Úrral egy tűzeset kapcsán ismerkedtem meg 2014-ben, amikor a lakásom feletti lakástűz oltása során vízkárosodást szenvedett a lakásom.
Az illetékes biztosító társaság megbízottjaként mérte fel a lakásom kárát és olyan korrekt magatartást tanúsított végig a kárrendezési eljárás során, hogy bárkinek ajánlani merem Őt.
Az általa készített kárszámítás fedezte a káromat, melyből azóta teljes mértékben sikerült felújíttatnom a károsodott lakásomat.

Hálás vagyok neki érte, emberi hozzáállásáért, sok türelméért és szakszerű munkájáért.

Nagyon köszönöm, kedves Balázs!”

Kemény Judit – Budapest, XIX. kerület – 2016. szeptember


“Balázs egy komplex lakásfelújítási projektben (szerkezeti átalakítások, komplett tetőcsere, energetikai korszerűsítés, stb.) volt a segítségemre, elsősorban műszaki ellenőrként, de a kidolgozatlan vagy menet közben áttervezésre szoruló részeknél tervezőként is. Szakmáját jól ismerő, tájékozott, pontos és precíz szakembernek ismertem meg. Még az apróbb hibákra és hiányosságokra is következetesen felhívta a figyelmemet, a komolyabb esetekben pedig szakszerűen és határozottan lépett fel. Mindezt úgy, hogy a kivitelezővel való kollegiális és együttműködő kapcsolata végig megmaradt.”

M.Péter, Budapest – II. kerület, 2016. május


„Darabos Balázs igazságügyi szakértőt ajánlás alapján kérte fel szakértői munkára az Eurodomb Lakópark Társasház, amelynek intézőbizottsági elnöke vagyok. Kb. 1,5 éve küzdöttünk már egy olyan beázási problémával, amelyet több szakértő és kivitelező sem tudott sikerrel megoldani, ezért nagy reményekkel vártuk Darabos Balázs szakértő javaslatait.

A szakértő úr többszöri nedvességmérési vizsgálatokkal igyekezett lokalizálni a nedvesedés származási helyét és a nedvesség mozgásának az irányát, ami alapján tudtunk helyes irányba eljutni a hiba okaira. Nagy türelemmel a lakóknak is részletesen elmagyarázva haladt a vizsgálatai során és megfigyelései közben sorban zárta ki a lehetséges hiba okokat, de mivel nem egy hiba volt, ráadásul a lakók másra gyanakodtak, ezért is nehéz volt az előre haladás.

A mérések a tényeket igazolták, ezért ezt a lakók is elfogadták és engedték a bontást, ez vezetett oda, hogy 3 hónapnyi kitartó hibakeresést követően, több hibaok feltárásával egyidejűleg sikerült megtalálnia a beázást kiváltó hiba okát és a javítást követően az ázásunk megszűnt. Hálásak vagyunk neki, hogy nem adta fel az első nehézségek láttán és végigcsinálta a lépésről lépésre előre megtervezett vizsgálatait.
Köszönjük!”

Borsós László, Eurodomb Lakópark Társasház – Budapest, II. kerület, 2015. október


„Ismeretlenül kértük fel Darabos Balázs építész szakértőt frissen vásárolt lakásunkban 2013-ban, egy álmennyezet feletti rejtélyes beázás okának kiderítésére, valamint egy, a tetőtéri lakásnál utólagosan kialakított erkély vízelvezetés hiányosságainak feltárására.
A vizsgálat eredményét egy alapos, mindenre kiterjedő, az egész ház veszélyforrásait felsoroló, fotódokumentumokkal alátámasztott, nagy szakértői gyakorlatról tanúskodó szakvéleményben kaptuk meg.

A hibaelhárítási munkák felügyeletére is felkértük, melynek során nagy szolgálatkészséget, pontosságot, korrektséget tapasztaltunk. A még mindig hanyag kivitelezővel szemben ellentmondást nem tűrően érvényesítette a szakszerű munkavégzés követelményeit, melynek eredményeként a korábbi kivitelezési hibák azóta (3 éve) nem jelentkeztek.
Vele kapcsolatos tapasztalataink alapján bátran javasoljuk bárkinek, hogy építési tervezői és kivitelező szakértői munkára felkérje.”

Mihalik László és Lászlóné, Budakeszi 2016. szeptember


AJÁNLÁS SZAKÉRTŐ VÁLASZTÁSÁRA

Szomszédjogi perben statikai igazságügyi szakértőt kerestünk mert a szomszéd beperelt, mert szerinte az épületéhez közel /1,20 cm-re/ lévő tujáink okozzák a repedést az utólagosan beépített terasz alatti építmény falán.
A bíróság által kirendelt szakértő állítása az volt, hogy a fáink kiszárítják a fal alapja alatti talajt, ezért az megsüllyedt, javasolja az alap mélységét 1,80 cm-re mélyíteni és a közeli fákat kivágni.

Darabos Balázs igazságügyi szakértőt az interneten a szaknévsorban találtuk, aki foglalkozott alapmélyítéssel is. A telefonon megbeszélt időpontban pontosan megjelent, megbeszéltük a problémát, megegyeztünk a szakértői díjban és a határidőben. A felperes a Kormányhivatal képviselőjével sem engedte be az ingatlanába sem az alperest, sem a megbízott szakértőt Darabos Balázst a helyszíni szemlére. Ezért Ő csak a korábban keletkezett íratok tanulmányozásával és a telkünkről való külső megfigyeléssel, fényképezéssel tudott adatokat gyűjteni.

Megállapította, hogy az építmény szakszerűtlenül készült, a fal süllyedését pedig a saját nagy mennyiségű csapadék vizük okozta. Ezért sem aláalapozásra sem a fák kivágására nem került sor.
A szakértői véleményben kitért minden lehetséges okra, ami ilyenkor felmerülhetne. A kellő alapossággal elkészített szakvéleménye után a bíró álláspontja megváltozott és új szakértőket rendelt ki az ISZKI-től.

A per szakmai folyamatát figyelemmel kísérte és szakmai tanácsokat adott a később felmerült kérdésekre is. A szakértői véleményének köszönhetjük, hogy nem vágták ki a fáinkat és kiderült, hogy a felperes a kárt magának okozta a csapadékvizével. A szakértői munkája nem csak a szakvélemény elkészítéséig tartott, hanem a per teljes idejében tovább követte és segítette szakmai kérdésekre adandó válaszok tárgyilagos szakszerű elkészítését. Mindenkinek ajánljuk szakértői munkák elkészítésére Darabos Balázs Szakértőt, szakmai munkája és figyelmes segítőkész emberi hozzáállásáért.”

Szőke Zoltánné, Eger 2016. szeptember


„Darabos Balázs Építészmérnök Urat igazságügyi szakértőnek kértem fel lakásunk tűzesete kapcsán. Végtelen alapos, minden részletre kiterjedő szakvéleményt írt, érvelése az összes fórumon megdönthetetlennek bizonyult; akikkel/amikkel a katasztrofális helyzetben az ember – igenis;sajnos – szembekerül.

Tengernyi szakmai titulusa – engem tengernyi tanulásról es tudásról győzött meg. Mindezeken felül, egy empatikus fenomén, nem egyszerűen kiváló ember- és helyzet -(fel)ismerő!
Szóval, egyszerűen tehetséges.

Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe, személyét és munkáját!

Nagyon szépen köszönöm Kedves Balázs!”

Dr. B. D. Veronika 2016. szeptember

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot itt!