Darabos Balázs vagyok, az építészeti minőség iránt elkötelezett okleveles építészmérnök, építész tervező és igazságügyi szakértő.

Tervezőként kezdtem a pályafutásomat 1996-ban önállóan, saját cégemben, az Ötlet-Egylet Építész Stúdió Bt.-ben és azóta is benne dolgozok. Új házak és meglévő épületek átalakításának a tervezésével foglalkoztam elsősorban, de belsőépítészeti tervezőként is készítettem konyhabútor terveket, burkolási terveket, kovácsoltvas bútorterveket, korlát és kerítés terveket is.

Munkáim során nagyon sok elrontott, hibásan tervezett, vagy hibásan kivitelezett épülettel találkoztam, ezért egyre többet gondoltam a „beteg”, „elromlott” vagy elrontott épületekre, amelyeket meg kell „gyógyítani”, jobbá kell tenni.

 

Ezért kezdtem el szakértői tevékenységgel is foglalkozni, mert láttam, milyen nagy igény van a hibák kiváltó okainak a megállapítására és a szakszerű javítására. A szakértői munka elsődleges célja a hiba feltárása és a helyreállítási, javítási technológia megadása.

A bemutatkozás fő célja, hogy a tevékenységünkről pontos képet lehessen alkotni. Az igazságügyi szakértő feladata a valós események tényszerű rögzítése mellett, a nyilvánvaló jelenségek alapján megtalálni a probléma VALÓDI okát. Ennek formája sok esetben a szakértőnek feltett kérdések megválaszolása.

Minden ügynek van egy igazságmagja, ahogyan az adott események megtörténtek és amik az adott károsodáshoz vagy egy vitás helyzet kialakulásához vezettek. Ennek az igazságmagnak a megtalálása nélkülözhetetlen a szakértői feladat megoldása érdekében. A bemutatkozás részeként talán elárulhatom, hogy egyes esetekben szó szerinti nyomozói munkára van ahhoz szükség, hogy a tényeket feltárjuk és az igazat kiderítsük.

A szakértői munkához szükséges tapasztalati tudás elsősorban a gyakorlati munkából táplálkozik, ugyanis a legtöbb hibát kivitelezés közben követik el. Építési hibát szinte minden épületben lehet találni és az építési hiba mértékét és a következményeinek a súlyát mindig a hiba javíthatósága, a javításhoz szükséges munkálatok költségei döntik el.

Ezen az oldalon olyan hasznos tanácsokat és esettanulmányok bemutatásait is olvashatja, amelyek segítséget nyújtanak az építési hibák korai felfedezéséhez, a tönkrement vagy meghibásodott épületének a javításához, vagy a már károsodott épületének a helyreállításához, sőt egyes viták megelőzéséhez is.

A bemutatkozás legkönnyebben egy SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ segítségével lehetséges, melyet a linkre kattintva olvashat.

Minden korábbi megbízómnak és munkahelyemnek hálás vagyok, hogy általuk is jobb szakemberré válhattam, miközben hasznos munkát is végeztem részükre.

Bemutatkozás részeként tekintse még meg REFERENCIA listánkat, AJÁNLÁS oldalunkat, a PUBLIKÁCIÓKAT, illetve a KÉPGALÉRIA oldalunkat is.

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot itt! Kérem, hogy csak akkor adja meg a személyes adatait, hogyha az alábbi adatkezelési szabályzatot elolvasta és elfogadja!